MIG/MAG zavarivanje

Kod zavarivanja MIG / MAG stvara se luk s napajanjem kroz pištolj za zavarivanje između zavarivajuće žice koja se napaja i radnog komada. Luk spaja materijal koji se zavari i žicu za zavarivanje, stvarajući tako zavar. Ulagač žice kontinuirano dovodi zavarivačku žicu kroz zavarivač tijekom cijelog postupka zavarivanja. Pištolj za zavarivanje također pruža zaštitni plin za zavarivanje.

Metode zavarivanja MIG i MAG međusobno se razlikuju po tome što MIG (metalni inertni plin) zavarivanje koristi inertni zaštitni plin, koji ne sudjeluje u procesu zavarivanja, dok MAG (metal aktivni plin) zavarivanje koristi aktivni zaštitni plin koji sudjeluje u postupak zavarivanja.

Obično zaštitni plin sadrži aktivni ugljični dioksid ili kisik, pa je zato MAG zavarivanje daleko češće od zavarivanja MIG-om. Zapravo se termin MIG zavarivanje često slučajno koristi u vezi s MAG zavarivanjem.

Danas se zavarivanje MIG / MAG koristi gotovo svuda u industriji zavarivanja. Najveći su korisnici teška i srednje teška industrija, poput brodogradnje, proizvođača čeličnih konstrukcija, cjevovoda i spremnika pod tlakom, kao i tvrtki za popravke i održavanje.

MIG / MAG zavarivanje se također često koristi u industriji lima, posebno u automobilskoj industriji, karoserijama i maloj industriji. Hobisti i kućni korisnici najčešće imaju i MIG / MAG aparat za zavarivanje.

OPREMA

Oprema za zavarivanje MIG i MAG obično se sastoji od izvora napajanja, uvlakača žica, kabela za uzemljenje, pištolja za zavarivanje, opcionalne jedinice za hlađenje tekućinom i sučelja za štitnik plina ili plinske mreže.

Namjena ulagača žica je da se od zavojnica do zavarivačkog pištolja dovede žica za zavarivanje potrebna za zavarivanje.

Uređaj žice omogućuje i pokretanje i zaustavljanje izvora napajanja te, kada koristite elektronički izvor napajanja, kontrolira napon koji daje izvor napajanja. Zbog toga su izvor napajanja i ulagač žice povezani upravljačkim kabelom. Uz to, dodavač žice kontrolira protok zaštitnog plina. Zaštitni plin potreban za zavarivanje dobiva se ili iz spremnika za plin ili iz plinske mreže.

MIG aparati za zavarivanje proizvedeni u Kemppiju često su modularne strukture, a uređaj za hlađenje, izvor napajanja i dovodnik žice mogu se slobodno odabrati prema zahtjevima. Uređaj žice može se odvojiti od izvora napajanja, što čini nepotrebnim premještanje cijelog aparata za zavarivanje s jednog radnog mjesta na drugo.

Uređaji također mogu imati zamjenjivu upravljačku ploču i zasebno aktivirane dodatne značajke.

Tijekom zavarivanja pištolj se zagrijava, pa ga treba hladiti plinom ili tekućinom. U plinskim pištoljima za zavarivanje, zaštitni plin koji teče do pištolja kroz zavarivajući kabel istodobno djeluje kao hladnjak pištolja. U tekućinama hlađenim tekućinom potrebna je zasebna rashladna tekućina koja će rashladnu tekućinu unutar kabela za zavarivanje reciklirati u pištolj.

Struktura uređaja za zavarivanje MIG / MAG ograničena je zavojnicom za zavarivanje žice unutar stroja. Zavojnica je često teška i dugotrajna komponenta. Uprkos tome, najmoderniji MIG / MAG aparati za zavarivanje su stilski, kompaktni strojni paketi, poput Kemppi MinarcMig Adaptive 180, koji je 2006. dobio nagradu Red dot za industrijski dizajn.

Pregledajte Kemppi MIG opremu za zavarivanje

TEHNIKA

U MIG / MAG zavarivanju alat za zavarivanje je pištolj za zavarivanje. Koristi se za uvođenje žice materijala za punjenje, zaštitnog plina i potrebne struje za zavarivanje u radni komad. Najvažnija pitanja koja se odnose na MIG / MAG zavarivanje su položaj zavarivanja, kut pištolja za zavarivanje, duljina ispupčenja žice, brzina zavarivanja i oblik bazena rastaljenog zavarivanja.

Luk se zapali okidačem u pištolju, a pištolj se zatim pomiče stalnom brzinom zavarivanja duž utora za zavarivanje. Mora se promatrati stvaranje rastaljenog zavara. Položaj i udaljenost pištolja za zavarivanje u odnosu na radni komad moraju se održavati konstantnim.

Posebno je važno da se zavarivač u svakom trenutku koncentrira na upravljanje istopljenim zavarivanjem. Trenutak lutanja misli povećava rizik od pogreške zavarivanja. U takvim je slučajevima preporučljivo prekinuti zavarivanje na trenutak, a zatim nastaviti.

Kontaktirajte nas

Radno vrijeme

  • Dani u sedmici 6:00 - 14:30
  • Subota 6:00 - 14:30
  • Nedjelja Neradna
  • Informacije do 18:00
bs_BABosnian